FAQ: Veelgestelde vragen

 

 • Wat is het doel van a-n-s?

A-n-s brengt dynamische 40+ers samen met als doel de sociale contacten te verruimen. A-n-s leden ontdekken een nieuwe wereld dankzij de waaier aan activiteiten waaraan zij kunnen deelnemen. Tegelijk is a-n-s ook een netwerk waar men professioneel verder  kan groeien.  

A-n-s wil bijkomend alleenstaanden op een heel ongedwongen manier met elkaar in contact brengen. Meteen zijn we ook een platform waar men op een spontane manier een potentiële partner kan ontmoeten. Als je deelneemt aan een activiteit weet je dat je alleen singles zal ontmoeten. Heel wat mensen hebben via deze weg hun huidige levenspartner ontmoet. Je leert elkaar op een heel spontane manier kennen.  Absoluut geen geforceerde toestanden dus.  Buiten het gemeenschappelijke profiel dat je hebt met de andere leden (leeftijd, opleiding, etc.) deel je sowieso ook nog eens gemeenschappelijke interesses.  Anders schreef je natuurlijk niet in voor dezelfde activiteit! 

 

 • Welke soort activiteiten organiseert a-n-s?

Op de eerste en derde vrijdagavond van de maand kan je terecht in het a-n-s café.
Waar iedereen nood aan heeft zijn natuurlijk ontspannende activiteiten.
Bourgondiërs zoals we allemaal zijn, uiteraard komen er heel regelmatig etentjes op de kalender. Om een leuke zondag af te sluiten, op zaterdag, ...
We vergeten de culturele activiteiten niet.
Je kan ook deelnemen aan avontuurlijke en sportieve activiteiten.
Inspirerende activiteiten komen ook aanbod.
En last but not least, met a-n-s kan je ook op weekend en op vakantie!

Ontdek hier het aanbod activiteiten per categorie.

 

 • In hoeverre moet je voldoen aan de 3 criteria die a-n-s vooropstelt: 40+, hogeropgeleid en professioneel actief?

Je mag deze 3 criteria niet te letterlijk nemen.

1e 40+ hoef je niet te zijn.  Maar je voelt je best thuis in de groep als je het wel bent.

2e Met hogeropgeleid bedoelen we niet dat iedereen die bij a-n-s aangesloten is absoluut hogeschool of universiteit moet gedaan hebben.  Je moet je wel goed thuis voelen tussen dit publiek en brede interesses hebben.  Anders gezegd: a-n-s is een platform voor toffe en spontane singles met niveau.

3e Ben je niet meer professioneel actief maar wel nog heel actief en enthousiast bezig op andere vlakken? Dan vind ook jij wellicht samenhorigheid met de andere a-n-s leden.  

 

 • Hoeveel betaal ik als ik mij wil aansluiten bij a-n-s?

Je betaalt € 395,00.  Hierin zit een éénmalige instapkost van 260 euro.  De overige € 135,00 is je lidgeld voor het eerstkomende jaar. In dit bedrag is ook je verzekering begrepen.  Wanneer het eerste jaar om is, beslis je zelf of je wil blijven deelnemen aan activiteiten.  In dat geval betaal je opnieuw enkel en alleen het jaarlijks lidgeld. En als je verlengt voor je vervaldag, betaal je nog slechts € 100,00.

 

 • Hoe overwin ik de drempel om mij aan te sluiten? 

Na je registratie zal je opgebeld worden door Bruno, Ivo of Tina, een van de bestuursleden van a-n-s. Een van beide zal je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek zal Bruno of Ivo je de werking van de organisatie verder toelichten en antwoord geven op alle vragen die je hebt (belangrijk is dat a-n-s kan voldoen aan jouw verwachtingen). Als je aansluit kom je best zo snel mogelijk naar een activiteit. Alle nieuwe leden worden hartelijk onthaald en dadelijk opgenomen in de groep. Dat getuigen de spontane reacties

 • Welke meerwaarde biedt a-n-s t.o.v. andere single-organisaties?

Verder is het niet zo zeer onze drijfveer om de grootste single-organisatie te zijn, wel diegene waar leden dadelijk geïntegreerd worden en waar een familiale sfeer heerst. Elke activiteit zal telkens weer een verwelkomingsactiviteit zijn.  We willen ook nastreven dat onze leden zich optimaal thuis blijven voelen. 

Bovendien hechten we vanuit onze organisatie heel veel belang aan de vijf waarden die we voorop stellen.
A-n-s staat garant voor klantgerichtheid, transparantie, kwaliteit, originaliteit en betrokkenheid.  En we zullen aan onze klanten regelmatig feedback vragen over hoe ze deze waardenbeleving ervaren. 

 • Wie is de drijvende kracht achter a-n-s?

Annick Annaert is oprichter en bezieler van a-n-s.  Zij is 40+, hoger opgeleid, professioneel actief, gescheiden en van 1999 tot 2010 heel actief geweest in verschillende single-organisaties.  Meer dan 90 % van haar huidige vriendenkring heeft ze daar ook leren kennen.  Ze deelde heel fijne ervaringen met tal van andere singles, beleefde veel fun en is op talrijke plaatsen geweest die ze anders nooit zou ontdekt hebben. 

In januari 2017 gaf zij de fakkel door aan een nieuw bestuur, bestaande uit Bruno ibens, Voorzitter, Ivo Janssens, ondervoorzitter en Tina Tritsmans, Secretaris. Zij gaan er met volle enthousiasme voor om a-n-s verder te zetten. 

 • Waar is a-n-s actief?

  Aangezien de meerderheid van de leden rond het Antwerpse wonen, situeren de meeste activiteiten zich in deze regio. Maar op zondagen worden eveneens regelmatig wandelingen, fietstochten of culturele activiteiten in andere Vlaamse provincies of in Brussel georganiseerd.

Overal vind je dan ook een aanbod aan cultuur, gastronomie, ontspanning, avontuur en sport.

 • Mag ik blijven deelnemen aan activiteiten als ik geen single meer ben?

  A-n-s is opgericht op 1 oktober 2010 en richtte zich exclusief tot singles. In de loop van de jaren hebben heel wat leden een partner ontmoet. De vraag om af en toe activiteiten te kunnen meedoen, blijft. Er zijn jaarlijks enkele terugkomactiviteiten waarop iedereen die ooit aangesloten was, welkom is, ook met partner. 
 • Ben ik verzekerd tijdens de activiteiten?

  Elk lid dat deelneemt aan een activiteit is verzekerd, zowel voor burgerlijke aansprakelijkheid als voor lichamelijke ongevallen.  Je kan hierover meer lezen op onze pagina "Algemene Voorwaarden".  Indien gewenst kan je als lid de verzekeringsclausules gedetailleerd opvragen.